Jump to content
eksoteriko.gr
  • entries
    3
  • comments
    0
  • views
    2733

5+1 πράγματα πριν αποχωρήσεις για εξωτερικό


Alex Corso

2358 views

Αποφάσισες να δοκιμάσεις την τύχη σου εκτός των συνόρων της πατρίδας σου; Μπράβο σου! Υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο που περιμένουν να εξερευνηθούν. Πολλά οφέλη έρχονται σε όσους είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν τα όριά τους και να δοκιμάσουν κάτι νέο ή τουλάχιστον να κάνουν κάτι στο οποίο είναι καλοί αλλά σε ένα νέο περιβάλλον.

Ωστόσο, όσο κι αν ακούγεται συναρπαστικό και ωφέλιμο, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη πριν ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου. Ένα σταθερό σχέδιο και μια λεπτομερής λίστα ελέγχου είναι οι καλύτερες εγγυήσεις που δεν θα μετανιώσεις πριν δούλεψες στο εξωτερικό. Η προετοιμασία είναι το κλειδί της επιτυχίας.

 

 

image.png.e634804801cbb2ba71fac7bc5a24bdf2.png

     1. Εξοικονόμησε χρήματα εκ των προτέρων

 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα χρήματα είναι το κύριο κίνητρο για εργασία στο εξωτερικό. Μάλλον θα κερδίσεις περισσότερα στο εξωτερικό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτάσεις στον νέο σου προορισμό χωρίς καθόλου χρήματα, ελπίζοντας για το καλύτερο. Ακόμα κι αν γνωρίζεις ότι ο μισθός σου θα είναι υψηλός, θα πρέπει να λάβεις υπόψη το απροσδόκητο κόστος. Οι πιθανότητες είναι ότι κάτι θα πάει στραβά.

Ίσως καταλάβεις ότι το νέο σου κατάλυμα δεν είναι τόσο καλό και θα πρέπει να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα μέχρι να βρεις ένα νέο. Ίσως θα πρέπει να επιπλώσεις το νέο μέρος. Ίσως το κόστος ζωής να είναι υψηλότερο από αυτό που περίμενες και θα πρέπει ακόμα να ζήσεις εκεί για ένα μήνα μέχρι να πάρεις τον πρώτο σου μισθό. Μην το αφήνεις να σε παρασύρει.

 

2. Λάβε διεθνή ασφάλεια υγείας

 

Πολλές χώρες έχουν υψηλούς ιατρικούς λογαριασμούς, ειδικά για τους αλλοδαπούς. Όταν προσθέσουμε σε αυτό το γεγονός ότι θα είσαι πολύ μακριά από την οικογένειά σου και την ασφάλιση και την ιατρική περίθαλψη που έχεις συνηθίσει, είναι σαφές ότι το να τραυματιστείς ή να αρρωστήσεις σε μια ξένη χώρα μπορεί να είναι συντριπτικό. Δεν πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να καταλήξει σε ρήξη επειδή δεν έχεις την κατάλληλη ασφάλιση υγείας. Η διεθνής ασφάλιση υγείας για τους ομογενείς είναι η καλύτερη λύση. Θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όταν ξέρεις ότι μπορείς να ζητήσεις ιατρική βοήθεια ελεύθερα και όλα τα έξοδά σου θα καλυφθούν.

 

     3. Λάβε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ταξιδιού

 

Η χρεωστική κάρτα είναι μια καλή επιλογή για όσους ταξιδεύουν πολύ ή ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Μπορείς πάντα να ενημερώσεις την τράπεζά σου ότι θα είσαι σε πολυήμερες διακοπές εάν θέλεις να διατηρήσεις τα οφέλη. Επίσης, μπορείς να αποκτήσεις έναν τοπικό τραπεζικό λογαριασμό στη χώρα στην οποία θα εργάζεσαι. Σύλλεξε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς σχετικά με το είδος της κάρτας που θα ήταν καταλληλότερο για εσένα. Και να γνωρίζεις ότι ορισμένες χώρες δεν σου επιτρέπουν να πληρώνεις για τα πάντα με ξένη κάρτα. Όσο περισσότερα γνωρίζεις πριν φύγεις για τον καλύτερο τρόπο πληρωμής, τόσο λιγότερα περιττά έξοδα θα έχεις.

 

     4. Τακτοποίησε τα ταξιδιωτικά σου έγγραφα και την άδεια εργασίας

 

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσεις πολύ πριν μαζέψεις τα πράγματά σου. Πρώτα από όλα, πρέπει να ελέγξεις εάν το διαβατήριό σου εξακολουθεί να ισχύει. Ένα αντίγραφο της αίτησης για νέο διαβατήριο δεν θα είναι καλό όταν φτάσεις στο αεροδρόμιο. Να είσαι υπεύθυνος — ξεκίνησε τη διαδικασία ανανέωσης εγκαίρως.

Η βίζα είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ολοκληρώσεις εγκαίρως. Ορισμένες χώρες έχουν ειδικές απαιτήσεις για την έκδοση βίζας, οπότε φρόντισε να τις πληροί όλες.

 

    5. Πακετάρισε έξυπνα

 

Είναι κατανοητό ότι θέλεις να φέρεις μαζί σου πράγματα συναισθηματικής αξίας. Είναι επίσης κατανοητό να θέλεις να φέρεις πράγματα που σου θυμίζουν την άνεση του σπιτιού σου. Αλλά το γεγονός είναι — έχεις αποφασίσει να εργαστείς στο εξωτερικό για να αφήσεις τη ζώνη άνεσής σου. Επομένως, μην κολλάς πολύ με τα πράγματα. Αντίθετα, προσπαθήστε να είσαι πρακτικός.

Το βασικό είναι να ενημερώνεσαι για τις εποχές της χώρας στην οποία θα εργάζεσαι. Ποια είναι η κατάλληλη ενδυμασία για κάθε μία από αυτές; Επίσης, δες εάν θα χρειαστείς ειδικό εξοπλισμό ή ρούχα για την εργασία σου. Κάνε έρευνα για τα έξοδα του τρόπου ζωής και το κόστος των υλικών στη νέα σου πατρίδα. Με αυτόν τον τρόπο, θα είσαι σε θέση να είσαι μινιμαλιστής όταν πρόκειται για τη συσκευασία. Θα εξοικονομήσεις επίσης πολλά χρήματα όσον αφορά τα έξοδα αποστολής. Αγόρασε ό,τι μπορείς στον νέο σου προορισμό. Εάν αποδειχθεί ότι είναι φθηνότερο να φέρεις τα δικά σου πράγματα, τότε οργάνωσε τις μεταφορές εμπορευμάτων πολύ νωρίτερα, ώστε να φτάσει την ίδια στιγμή με εσένα.

 

    6. Προσδοκίες κόστους

 

Κάθε χώρα είναι μοναδική και αυτό ισχύει και για το κόστος ζωής. Πριν πας, θα πρέπει να κάνεις έρευνα για το πόσα θα πρέπει να ξοδεύεις σε μηνιαία βάση. Πρέπει να μάθεις ποιο είναι το μέσο ενοίκιο, καθώς και το κόστος ρεύματος, θέρμανσης, τηλεφώνου και Internet. Μην ξεχάσεις να μάθεις ποια είναι η φθηνότερη μεταφορά και αν θα χρειαστεί να νοικιάσεις όχημα. Μάθε ποια είναι η τιμή των τροφίμων και των οικιακών αναγκών. Αυτό θα σε αποτρέψει από το να σοκαριστείς όταν αντιμετωπίζεις κόστος σε καθημερινή βάση.

Επίσης, αποφάσισε εκ των προτέρων ποια πράγματα θα εγκαταλείψεις στην αρχή για να εξοικονομήσεις χρήματα. Για παράδειγμα, πιθανότατα δεν θα χρειαστείς καλωδιακή τηλεόραση τη στιγμή που θα φτάσεις εκεί. Και δεν θα εγγραφείς στο γυμναστήριο τις πρώτες δύο εβδομάδες. Μείνε στα βασικά στην αρχή.

 

Συμπερασματικά, το να ζεις ως εκπατρισμένος θα είναι τόσο συναρπαστικό και άνετο όσο προετοιμάζεσαι για αυτό. Όλα εξαρτώνται από προσεκτικό σχεδιασμό. Φυσικά, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το γεγονός ότι ορισμένα πράγματα δεν θα πάνε όπως πρέπει, ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικά τα έχεις σχεδιάσει. Τα περισσότερα πράγματα μπορούν να τεθούν σε τάξη — απλά χρειάζεται να κάνεις ενδελεχή προετοιμασία.

Edited by Alex Corso

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...