Jump to content
eksoteriko.gr

Απάτες με σπίτια..


Zimaroulis

2778 views

Όπως ανέφερα σε προηγούμενο ποστ (Που θα μείνεις..) η αναζήτηση σπιτιού είναι μια περιπέτεια μιας και η ζήτηση είναι μεγάλη..

Αυτό το εκμεταλλεύονται πολλοί και προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα. Και όπως υποψιάζεσαι ήδη.. δεν υπάρχει διαμέρισμα!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που κάποιος θα προσπαθήσει να σου "φάει" τα λεφτά, μερικά σενάρια είναι:

 

TL;DR
Να θυμάσαι: ΠΟΤΕ μη δώσεις χρήματα πριν υπογράψεις κάποιο χαρτί! 100% είναι απάτη!

 

Είσαι με το ριφρές* στο χέρι και τσούπ!.. βλέπεις να ξεπετάγεται μια αγγελία για ένα μικρό διαμερισματάκι σε αρκετά νορμάλ τιμή και με μια φωτό που φωνάζει "ΕΕΕΕ μάστορα! Πάτα εδώ ρε!! Ρεεε εδώώώ, άνοιξε με ρεεεε!!". Πατάς εσύ.. βλέπεις φωτός από ένα όμορφο σαλονάκι, μια συμπαθέστατη κουζινούλα, και ένα υπνοδωμάτιο μοντέρνο. Είναι κάπου κοντά στο κέντρο και 2-3 λεπτά περπάτημα από το μετρό. Η τιμή του από νορμάλ αρχίζει να φαίνεται χαμηλή και αμέσως διαβάζεις με την ψυχή στο στόμα λεπτομέρειες! Ο τύπος συνήθως έχει κάποιο πρόβλημα και αναγκάζεται να το ενοικιάσει κοψοχρονιά αλλά το μόνο που θέλει είναι να βρει έναν καλό ενοικιαστή. Λες εσύ "καλό παιδί;;; εγώ!!! όλοι το λένε πως είμαι πολύ καλό παιδί! ειδικά η θεία μου η Τούλα πάντοτε το έλεγε και γι αυτό μου αγόραζε και παγωτό!".

Ψάχνεις να επικοινωνήσεις.. βρίσκεις μόνο e-mail.. στέλνεις. Κάθεσαι σε αναμένα καρφιά.. Κάποια στιγμή παίρνεις απάντηση! Διαβάζεις ένα κατεβατό πως ο τύπος είναι σε δύσκολή θέση και πως ψάχνει ένα καλό, σωστό και τίμιο άτομο να ενοικιάσει το σπίτι του για μεγάλη περίοδο. Το πρόβλημα είναι πως λόγω προβλημάτων έπρεπε να φύγει εκτός χώρας και θα επιστρέψει σε 1-2 εβδομάδες να σου δείξει το σπίτι.. επειδή όμως πολλοί που επικοινωνούν μαζί του του ρίχνουν άκυρο τελευταία στιγμή.. για να μην έρθει άδικα από την άλλη χώρα που βρίσκεται, θέλει να του δώσεις μια μικρή προκαταβολή την οποία θα πάρεις πίσω την ημέρα που θα δεις το σπίτι. Η επικοινωνία σας θα κρατήσει μέχρι να του δώσεις τα χρήματα, μετά θα ανοίξει η γη και τον καταπιεί!

Τα λίγα χρόνια που βρίσκομαι στο εξωτερικό έχω ακούσει πολλές και διάφορες ιστορίες για να σου ζητήσουν λεφτά.. Οι πιο συνηθισμένες είναι:

- Ο σπιτονοικοκύρης βρίσκεται μακριά οπότε ζητάει μικρή προκαταβολή την οποία υπόσχεται πως θα σου δώσει πίσω.

- Σου ζητάει χρήματα μέσω Western Union.

- Σου ζητάει να ΜΗ στείλεις χρήματα σε αυτόν αλλά σε κάποιον φίλο σου και να του στείλεις φωτό την απόδειξη της αποστολής και καλά για να του αποδείξεις πως έχεις τα χρήματα. Φυσικά και πάλι προτείνει/απαιτεί να το κάνεις με Western Union σαν και καλά πιο εύκολο και απλό τρόπο. Αν την πατήσεις.. η απόδειξη έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος για να πάει με ψεύτικη ταυτότητα και να διεκδικήσει τα χρήματα. 

 Ο σπιτονοικοκύρης πάντα προσπαθεί να έχει το προφίλ του καλού ανθρώπου.. Μια φορά μου έλεγε ένας πως παράτησε τα πάντα γιατί τα χρήματα δεν έχουν αξία γι αυτόν.. και πως πήγε και έγινε παπάς και βοηθάει παιδάκια στην Αφρική και χτίζουν σχολεία, πως η τιμιότητα είναι από τις πιο σημαντικές αξίες στον άνθρωπο και άλλα τέτοια.. ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!

Προσοχή λοιπόν και να θυμάσαι πως ΔΕΝ υπάρχει κανένας λόγος να απαιτήσει κάποιος χρήματα από σένα πριν σου δείξει το σπίτι και υπογράψεται συμβόλαιο!
 

*ριφρές: Ξέρω δεν είσαι ντουγάνι αλλά είπα να το αναφέρω.. ριφρές είναι συνήθως το κουμπί που το πατάς και ανανεώνει τη σελίδα στην οποία βρίσκεσαι.. οπότε "με το ριφρές στο χέρι" υποτίθεται το πατάς συνέχεια για να βλέπεις μέχρι και τελευταία στιγμή αν βγήκε μια νέα αγγελία στο site.. 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...